NAJJAČI UDAR KOVIDA 19: Proširenje kapaciteta u kovid odeljenju šabačke bolnice

V. Mitrić

02. 10. 2021. u 18:12

RADOVI na dodatnom razvodu instalacija za distribuciju kiseonika i borba za proširenje kapaciteta crvene zone Opštoj bolnici u Šapcu su u punom jeku, a sve u cilju da zbrinemo pacijente koji su po indikacijama za hospitalno lečenje, poručuje dr Slobodan Popović, direktor te ustanove.

Foto V. Mitrić

Unapređenjem kapaciteta podstanice za razvod medicinskih gasova, po njegovim rečima, dobijen je s dodatni prostor za proširenje posteljnog fonda koji je pokriven kiseoničnom potporom.

- Ulažemo ogromne napore da izdržimo ovaj novi i najjači pritisak do sada na bolnicu -naglašava dr Popović. - Naša borba i opterećenje sistema je najteže do sada od početka epidemije. Na granici smo da sa postojećim ljudskim resursima i posteljnim fondom zbrinemo kovid i nekovid pacijente. Uz ogromnu želju i ulaganje nadljudskih napora činimo sve da obezbedimo dovoljne kapacitete za pacijente, kako u crvenoj tako i zelenoj zoni.

Sugrađani, po rečima dr Popovića, “moraju biti svesni da smo već premašili više od 80 posto raspoloživog kapaciteta i da je broj prijema na dnevnom nivou skoro 20 pacijenta, samo u crvenoj zoni“.

-Naš zadatak je težak, trenutak kad se sistem Opšte bolnice Šabac nalazi na prekretnici, da li ćemo izdržati i uspeti da zadatak izvršimo zavisi u najvećoj meri i od odgovornosti i discipline naših sugrađana - poručuje direktor bolnice u gradu na Savi.

- Zato budite odgovorni i disciplinovani, izbegavajte masovne skupove i manifestacije, poštujte distancu, nosite maske i ono najbitnije – vakcinišite se.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pogledajte više