DVE OSOBE PREMINULE TOKOM VIKENDA: Epidemiološki presek u Pirotskom okrugu

V.Ć.

27. 09. 2021. u 19:39

OD posledica zaražavanja, tokom vikenda u pirotskoj Opštoj bolnici , na kovid jedinici preminule su dve osobe, a na lečenju u toj ustanovi trenutno je 32 pacijenta od kojih najveći broj nije vakcinisan.

Foto: V.Ć.

Među njima su 20 iz Pirota, šest iz Babušnice, četiri sa područja Dimitrovgrada, dva sa područja Bele Palanke, jedan bolesnik iz Beograda i jedan je transportovan u kruševačku kovid bolnicu.

Kako navodi pirotski ZZJZ, u dane vikenda, u okrugu je registrovano još 86 novoobolelih građana. Među njima , iz Pirota je 52, Dimitrovgrada 22 i po šest osoba iz Dimitrovgrada i Bele Palanke. Na osnovu epidemioloških ispitivanja procenjuje se da je broj zaraženih veći tri do četiri puta, ali se svi zaraženi ne javljaju lekarima. Među zaraženima su čitave porodice.

Mera kućne izolacije naložena je za 153 osobe. U kovid ambulanti u Pirotu, od sutra radi devet ekipa za pregled pacijenata, umesto dosadašnjih šest.

Od početka imunizacije u okrugu je vakcinisano 35.752 građana, revakcinisano 34.534, a treću dozu primilo je 6.188 osoba. Tokom vikenda date su 22 prve, 12 druge i 72 treće doze vakcina. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u ZZJZ procenjuje da je epidemiološka situacija u okrugu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 
Pogledajte više