DRUŽENJE SA MALIŠANIMA U NOVOM SADU: Vatrogasci proslavili svoj dan

Lj.P.

17. 09. 2021. u 16:18

POVODOM Dana Sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca – spasilaca, na Trgu Slobode u Novom Sadu održan je tehničko-taktički zbor i prezentacija vozuila i opreme koju svakodnevno koriste vatrogasci – spacioci.

Foto: Lj. P.

Za druženje sa novosadskim vatrogascima, razumljivo, najzainteresovaniji su bili mališani iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola, a posebno intresantno im je bilo to što su mogli da razgovaraju sa vatrogascima i da probaju nešto od njihove opreme, kao što je zaštitni šlem. Najmlađima je podeljen i priručnik sa savetima kako da sebe i svoju porodicu zaštite od posledica vanrednih situacija.

Ivan Radisavljević, zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije u Novom Sadu, najavio je da će do kraja ove ili početkom naredne godine Futog dobiti vatrogasnu stanicu, što će umnogome olakšati intervencije u tom delu. Prema njegovim rečima u njoj će biti preraspoređeni, iz trenutnog sastava, koji u Novom Sadu broji 104 vatrogasca – spasioca.

Foto: Lj. P.

- Stanica u Futogu će rasteretiti vatrogasnu jedinicu u Novom Sadu – kazao je Radisavljević. - Time će se povećati bezbednost Futoga, Veternika, Begeča i poteza između Futoga i Bačke Palanke.

On se zahvalio Gradu Novom Sadu na pomoći koju pruža vatrogasnoj jedinici, u koje je uložio 83 miliona dinara nabavkom novih vozila. Lokalna vlast, kako je dodao, pomaže i na projektu izgradnje Regionalnog centra, gde će biti i stanica za vatrogasce – spasioce, ali i za obuku ove službe iz cele Vojvodine. Biće izgrađena na Futoškom putu, odakle ima izlaza na više bulevara.

Komandir vatrogasno-spasilačke jedinice Stojan Milovac, kazao je da su od početka godine u Južnobačkom okrugu imali oko 2.000 intervencija, što se računa u prosečno.

Pogledajte više