ZAVRŠENA 134. SMEDEREVSKA JESEN: Korona utisala satre i koncerte (FOTO)

V. N. 12. 09. 2021. u 23:21

PODELOM grožđa sa tradicionalnog velikog grozda i simboličnim muljanjem gržđa bosim nogama devojaka, večeras je završena 134. Privredno kulturna manifestacija “Smederevska jesen”.

Foto: N. Živanović

Ove godine, zbog povećanog rizika po zdravlje građana zbog epidemije korone, ova tradicionalna jesenja manifestacija, na žalost mnogih Smederevaca i njihovih gostiju, održana je u smanjenom obimu.

Organizacioni odbor ove manifestacije odlučio je da izostavi sve programe koji okupljaju veliki broj ljudi na jednom mestu, pa tako ove godine nije bilo tradicionalnog defilea i vašara u Velikom gradu Smederevske tvrđave.

Centar dešavanja bio je Gradski trg, gde su mnogi posetioci mogli da uživaju u prodajnoj izložbi voća, vina, meda i domaće radinosti, Udruženja žena iz ovoga kraja, dok su se mališani zabavljali uz prigodan dečiji program.

U sva tri dana ove svojevrsne svetkovine, u popodnevnim časovima prisutni su mogli da uživaju u igri i pesmi brojnih folklornih društava, dok su večeri u Vinskom gradu bile rezervisane za lagane koncerte, prilagođene aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Pogledajte više