IMUNIZACIJA U KURŠUMLIJI: Povećano interesovanje građana za vakcinaciju

D. Z. 10. 09. 2021. u 09:13

U KURŠUMLIJSKOM Domu zdravlja nastavlja se vakcinacija žitelja srpskih sredina sa Kosova i Metohije, a do sada je u ovoj ustanovi, prema rečima dr Uranije Petrović, direktorke Doma zdravlja, vakcinisano blizu 15.000 građana naše južne pokrajine.

Foto gov.me

-U našu ustanovu na vakcinaciju dolaze žitelji centralnog Kosmeta i metohijskih sredina. Dolaze organizovanim prevozom i u saradnji sa koordinatorima njihovih zdravstvenih ustanova, vakcinacija teče po planu i odvija se bez zadržavanja i čekanja - ističe dr Petrović, napominjući da se istovremeno odvija i vakcinacija lokalnog stanovništva.

Inače, zbog zabrane kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji dopreme vakcine, žitelji srpskih sredina sa KiM odlaze organizovanim prevozom na vakcinaciju na tri punkta u cetralanoj Srbiji - u Raški, Kuršumliji i Bujanovcu.

Prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, do sada je iz srpskih sredina na KiM vakcinisano više od 26.000 građana, dok je poslednjih dana povećano interesovanje za vakcinaciju.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 
Pogledajte više