"ZLATNE HARMONIKE KRALJEVA": Sećanje na Tozovca i Novicu Negovanovića

G. Ćirović

08. 09. 2021. u 06:00

KULTURNI centar "Ribnica", pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, na Trgu srpskih ratnika u centru grada na Ibru danas organizuje koncert pod nazivom "Zlatne harmonike Kraljeva".

Foto G. Šljivić

Kako je najavljeno, publici će se predstaviti virtuozi na harmonici Vlada Panović, Miša Mijatović, Aleksandar Sofronijević i Nikola Peković, sa kojima će se predstaviti i mladi, još neafirmisani instrumentalisti - Novica Negovanović mlađi, Milan Malinović, Mihailo Ostojić i Filip Miladinović. Biće tu i solisti Danica Krstić, Aleksandar Tirnanić, Novak Stanković i Jovan Mihaljica, a specijalna gošća biće Snežana Đurišić.

Kompozitor i harmonikaš Miša Mijatović kaže da će ovaj koncert biti i svojevrsno podsećanje na muzičke legende Predraga Živkovića Tozovca i Novicu Negovanovića, koji su preminuli tokom ove godine.

- Pred publikom će biti i Novica Negovanović mlađi, petnaestogodišnji sin legendarnog kompozitora i harmonikaša, koji takođe svira harmoniku. Naša Kraljevčanka i najbolja srpska pevačica Snežana Đurišić otpevaće i Negovanovićev hit "Ja ne mogu, mila majko, bez njega", dok će pesmu "Janičar" interpretirati Aleksandar Tirnanić. U čast Tozovca, sviraćemo nekoliko njegovih sjajnih, vanvremenskih kompozicija - zaključuje Mijatović.

Pogledajte više