MNOGO VIŠE ĐAKA PRVAKA NA TERITORIJI VLASOTINCA: U prvi razred krenulo 252 dece

I. M.

03. 09. 2021. u 14:01

U ŠKOLAMA na teritoriji Vlasotinca prvi put su u klupe sela 252 đaka prvaka, što je skoro za polovinu više u odnosu na prethodnu školsku godinu kada je svoje školovanje započelo 176 mališana.

Foto: V. M.

U lokalnoj samoupravi kažu da dele radost sa njihovim roditeljima i da čine sve da učenicima stvore što bolje uslove za učenje i vaspitno-obrazovni rad.

U prethodnih nekoliko godina u ovu oblast na području Vlasotinca uloženo je više od 350 miliona dinara, a pred početak ove školske godine novu stolariju i spuštene plafone dobila je škola u Jastrepcu.

 - Radiće se krovovi škola u Šišavi i Kruševici. Planirani su i radovi u školi u Orašju, završava se projekat za školu u Batulovcu, a do kraja godine biće pripremljena i projektna dokumentacija za rekosntrukciju škola u Gložanu i Stajkovcu. Imamo planirana ulaganja i u objekte za smeštaj dece predškolskog uzrasta. Uskoro kreće realizacija na rekonstrukciji vrtića u Vlasotincu i Stajkovcu – nabraja Bratislav Petrović, predsednik opštine.

U saradnji sa nadležnim ministarstvo nastoji se da se obezbede sredstva za rekonstrukciju i dogradnju još jednog vlasotinačkog vrtića, čime će se obezbediti prijem još 250 mališana koji su na čekanju.

Pogledajte više