GRAD ZRENJANIN UPUTIO POZIV ZA DODELU OGREVA: Pomoć izbeglicama i interno raseljenim licima

B. Grujić

02. 09. 2021. u 21:30

GRADSKA uprava u Zrenjaninu, Odsek za nacionalne manjine, izbeglice i migracije, uputila je javni poziv za dodelu pomoći u ogrevu izbeglicama i interno raseljenim licima na teritoriji tog grada.

Foto: Jutjub/Nova Barselona

Javni poziv je otvoren do 17. septembra, a pravo na pomoć mogu da ostvare lica koja imaju izbeglički status, primanja manja od 50 odsto od prosečne plate u Srbiji za mesec jun. Takođe, u ovu grupu spadaju i jednoroditeljska domaćinstva sa decom do 18 ili 26 godina ukoliko su na školovanju, tročlana ili višečlana domaćinstva sa decom do 18 godina, porodice sa trudnicama ili decom do pet godina starosti, domaćinstva invalidskih penzionera, odnosno sa teško obolelim članom, kao i višegeneracijska domaćinstva.

Podnosioci zahteva moraju da prilože fotokopiju ličnog dokumenta, potvrdu o mesečnim primanjima, izveštaj lekara, a jednoroditeljska domaćinstva dokaz o samostalnom vršenju roditeljskog prava, porodice sa porodičnim nasiljem potvrdu suda ili Centra za socijalni rad, a prijave se podnose Uslužnom centru gradske uprave.

Pogledajte više