IZABRANA NAJBOLJA FOTOGRAFIJA: „Šetnja šumom“ po izboru žirija

J.S.

02. 09. 2021. u 12:04

FOTOGRAFIJA Rastka Belića „Šetnja šumom“ proglašena je za najbolju po odluci stručnog žirija na drugom po redu foto-konkursu Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost „OBJEKTIVno VRANjE 2“.

Foto: J.S.

Tročlani žiri kom je presedavala prošlogodišnja pobednica Anita Janković , a u sastavu su bili Dragan Dejanović i Aleksandar Jocić, nije imao dilemu da se upravo ova fotografija najviše istakla od svih pristiglih na konkursu.
Žiri je bio jednoglasan i kada je u pitanju drugoplasirana fotografija autora Novice Cvetkovića. Obrazlažući odluku žirija, predsednica Anita Janković istakla je da je fotografija pod nazivom „Šetnja šumom“ Rastka Belića kao portret bez lica i prepuna je misterije, te deluje kao krišom ulovljeni trenutak u vremenu.

Drugo mesto fotografija pod nazivom „Antići Drenovac“ privukla je pažnju žirija zbog tematike kojom se bavi.

Portret deteta u oronulom enterijeru sa suncem koje obasjava deo kadra reflektuje u vrlo dokumentarističkom maniru dimenziju naše stvarnosti koju često ignorišemo, pojašnjava Janković. Treću nagradu o kojoj je odlučivala interent zajednica glasanjem odnela je Slađana Tasić čija fotografija je na društvenim mrežama osvojila preko 200 glasova (lajka).

Takmičari su odgovarali na temu konkursa „Tako blizu a tako lepo“. Podsećamo da je na konkurs za najbolju fotografiju ove godine pristiglo 48 fotografija 14 autora. Reč je o fotografijama koje su ušle u izbor nakon obavljene selekcije o ispunjenosti uslova konkursa.

Stručni žiri takođe je napravio i selekciju fotografija koje će nakon tehničkog opremanja i uramljivanja biti predstavljene na izložbi 7. septembra, a nakon toga poklonjene legatu grada Vranja.
 

Pogledajte više