ŠLAGERI ULIČNIH SVIRAČA: U petak počinje 21. "Gradić fest"

S.BAJIĆ

31. 08. 2021. u 16:37

OVOGODIŠNjI, 21. po redu festival uličnih svirača „Gradić fest“ biće održan od 3. do 5. septembra u podgrađu Petrovaradinske tvrđave na platou iza „Beogradske kapije“ a zbog trenutne epidemiološke situacije, za ulazak na festival je neophodan digitalni zeleni sertifikat o vakcinaciji ili preležanom Kovidu 19, odnosno, negativan PCR ili brzi antigenski test.

GRADIĆ Učesnici pres konferencije Foto S. Bajić

To je na konferenciji za novinare potvrdila Natali Beljanski - Popović, izvršna direktorka festivala i pozvala publiku da na oba festivalska ulaza, dođe ranije, jer će biti omogućeno besplatno testiranje za građane.

NA festivalu će nastupiti i bendovi Vizelj, Dogs in Kavala iz Beograda, ABOP Z++ i Poket palma iz Hrvatske, TAM Tamara Popović, Sana Garić, Luka Rajić...Predstaviće se i plesna udruženja Gruv i PSB, Ludifiko, Dens studio, Radionica cirkuskih veština Kreativni pogon...U ovogodišnji program uvršetn je i kutak za ljubitelje kinematografije – Gradić bioskop.

- Program festivala je prepoznatljiv, jedinstven, izlazi iz šablonskih okvira i po tome se naš grad godinama izdvaja – kaže Dalibor Rožić, član gradskog veća zadužen za kulturu.- Ove godine festival će odisati duhom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, podsetiće nas da prave vrednosti uvek žive, vratiti u vremena koja su imala šarma i iznedrila velika imena na muzičkoj i kulturnoj sceni.

Festival, koji nosi slogan „Počnimo ljubav ispočetka“, zvanično će u petak u 20 časova otvoriti nastup Beti Đorđević i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

- Sa Beti Đorđević imamo decenijsku saradnju i predstavićemo spoj muzike iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i modernog pogleda na muziku. Imamo bogat repretoar i napravićemo lepu atmosferu za Novosađane i goste grada- kaže major Nikola Živković, načelnik Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” .

Pogledajte više