UREĐENJE VIŠE OD 50 ULICA I PUTEVA: U Leskovcu počela ugradnja strugane asfaltne mase

I.M.

31. 08. 2021. u 13:15

STRUGANA asfaltna masa koju je JP „Putevi Srbije“ i ove godine ustupilo Leskovcu biće iskorišćena za poboljšanje postojećeg stanja na gradskim ulicama, opštinskim i nekategorisanim putevima koji nemaju savremeni kolovozni zastor.

Foto: GU Leskovac

Strugani asfalt biće ugrađen na više od 50 ulica i puteva čija je ukupna dužina oko 20 kilometara. Pored poreza za 7.000 kubnih metara mase, u iznosu od 1,4 miliona dinara, iz gradskog budžeta će za izvođenje planiranih radova biti plaćeno dodatnih 10 miliona dinara.

Ugradnja grebanog asfalta počela je od Fruškogorske ulice, a u naredna dva meseca ti poslovi će se raditi u još bar dvadesetak mesnih zajednica na području grada.

Pored brojnih ulica planirano je i uređenje puteva Bratmilovce – Bobište, Jelašnica – Grajevce, Drćevac – Oraovica-Crkovnica i puta do crkve u Jarsenovu.

Nadležni kažu da su iskustava sa ugradnjom grebanog asfalta odlična kao i saradnja sa JP „Putevi Srbije“ koje Leskovcu već nekoliko godina ustupa struganu asfaltnu masu zahvaljujući čemu je „poboljšan kvalitet brojnih ulica u gradu“.

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više