NAGRADE ZA 42 ĐAKA: Opština Negotin nagradila najbolje osnovce i srednjoškolce

S. M. JOVANOVIĆ 31. 08. 2021. u 01:54

LOKALNA samouprava tradicionalno je nagradila učenike generacije osnovnih i srednjih škola u Negotinu, ali i one koji su na republičkim takmičenjima i smotrama osvojili jedno od prva tri mesta.

Foto. S.M.J.

Nagrade su primila 42 đaka za koje je iz budžeta izdvojena suma od 585.000 dinara.

Titulu učenika generacija negotinskih osnovnih škola poneli su: Marko Uruković iz OŠ “Branko Radičević”, Ilija Karanović iz OŠ „Vuk Karadžić“, Sofija Vidanović iz škole „Vera Radosavljević“, Marija Stojanović iz OŠ „12. septembar“, Milan Miladinović iz škole u Štubiku, Teodora Kostandinović iz Urovice, Lana Mikić iz Prahova, Marija Mitić iz Dušanovca, kao i Jelena Popović koja je ovu titulu osvojila u dve škole „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici i istoimenoj Osnovnoj muziškoj školi u Negotinu.

Titulu učenika generacije, za koje su pored zahvalnice nagrađeni sa po 30.000 dinara, poneli su srednjoškolci: Martina Neziri iz Negotinske gimnazije, Nemanja Davidović iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“, Lazar Perović iz Tehničke škole i Jovana Bojanić iz Umetničke škole „Stevan Mokranjac“.

-Čestitam vam na postignutim uspesima. Učinili ste ponosnim roditelje, porodice, vaše učitelje i nastavnike, ali i sve nas, vaše sugrađane. Želimo da nastavite putem znaša i uspeha i ostvarite sve ono što ste zacrtali a mi ćemo biti vaša podrška- rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Nagrađeni su i učenici koji su ove školske godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima i smotrama, 29 njih. Među njima i Jovan Milošević, učenik OŠ “Branko Radičević” koji je šesti razred završio kao najbolji na čak tri državna prvenstva.

-Ove godine sam osvojio prvu nagradu na državnom takmičenju iz informatike i dve druge na državnim takmičenjima iz fizike i matematike.To su i inače predmeti koji mene zanimaju. Sa fizikom sam se prvi put susreo sada u šestom razredu, dok su matematika i informatika predmeti koje redovno vežbam maltene od prvog razreda. Za koji dan putujem u Beograd gde ću školovanje nastaviti na Matematičkoj gimnaziji - kaže Jovan.

Lokalna samouprava je učenike koji su na republičkom takmičenju osvojili prvo mesto nagradila sa po 10.000 dinara, za drugo sa 8.000, a za treće sa 5.000 dinara. Sa 2.000 dinara nagrađeni su učenici koji su osvojili prvo mesto na republičkim smotrama, izložbama i festivalima, a sa po 1.000 dinara osvajači druge i treće nagrade.

Pogledajte više