KONKURS OD 1. DO 15. SEPTEMBRA: Više mesta za brucoše

B.B.

30. 08. 2021. u 14:16

KONKURS za raspodelu mesta za brucoše u studentskim domovima u Beogradu počeće 1. i trajati do 15. septembra a za studente prve godine je "rezervisano" 1.350 mesta, što je za 80 više nego u prethodnoj.

Foto: Tanjug

Prema rečima Gorana Minića, direktora Studentskog centra "Beograd", krajnji rok za useljenje je 5. oktobar. Studenti, koji eventualno nisu zadovoljni brojem obračunatih bodova, mogu uložiti žalbu do 23. septembra, a konačna rang lista biti objavljena dan kasnije. Zbog epodemiološke situacije raspodela će trajati pet, a ne dva dana što jer bio slučaj pre izbijanja pandemije - za devojke će biti 25, 26. i 27. septembra, a za mladiće 28. i 29. septembra.

- Studenti se odmah nakon raspodele mogu useliti u studentske domove da ne bi više puta dolazili - navodi Minić. - Svesni smo koliko, ta prva godina studija, može biti prelomna za celokupan ishod daljeg školovanja, najpre finansijski, a zatim i socijalno i psihološki, pa je ustanova Studentski centar "Beograd", u poslednje tri godine, uvela trend povećanja broja mesta, upravo za ovu kategoriju studenata. Iz godine u godinu, smo opredeljivali sve veći broj mesta koji se dodeljuje brucošima na samoj raspodeli, pa smo s nekadašnjih 1.000, koliko je brucošima bilo dodeljeno pre četiri godine, prošle godine uselili 1.270 brucoša pre početka nastave na fakultetima, a ove 1.350.

Kao i prethodnih godina, brucoši će za smeštaj u studentskom domu konkurisati u prvoj polovini septembra, a dokumentaciju će podnositi u Studentskom domu "Karaburma", ul. Mije Kovačevića 7b. Za studente starijih godina studija održaće se u novembru.

- U poslednje tri godine ne postoji "crta" za budžetske studente starijih godina, pa davanjem uslova za narednu godinu studija, student može mirno planirati dom, ishranu i studije u Beogradu po veoma povoljnim uslovima - ističe Minić.

Pogledajte više