PRIZNANJE ZA MEĐUREGIONALNU SARADNJU: Pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević dobitnik mostarske povelje "Lumina Mostsriensia"

J. L.

27. 08. 2021. u 19:44 >> 20:16

POKRAJINSKI sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević jedan je od laureata "Mostarske povelje", priznanja koje se dodeljuje kao podstrek za jačanje i razvoj prosperiteta u regionu.

Foto J. L.

Reč je o novoustanovljenom priznanju koje dodeljuju Jadransko-jonski i Podunavski region, u čast delatnika i institucija koji doprinose unapređenju saradnje u svim oblastima privrednog i društvenog stvaralaštva. Po rečima organizatora, nagrada simboliše uspeh i predstavlja most koji ne poznaje i ne priznaje granice.

-Izuzetna mi je čast što sam jedan od dobitnika ovog priznanja. Međuregionalna saradnja i povezivanje svih ključnih aktera, institucija i pojedinaca u regionu veoma su važne i značajne. Kako u cilju jačanja svih grana privrede, preduzetništva, tako u pogledu kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda regiona - istakao je Ivanišević.

Foto J. L.

Inače, kao predstavnik AP Vojvodine, Ivanišević je učestvovao na regionalnoj konferenciji u Mostaru, posvećenoj privredi u regionu, kao i multimodalnim evropskim koridorima.

-Ideja je da aktivnim učešćem i umrežavanjem sa našim strateškim partnerima u regionu, osnažimo privredu i preduzetništvo u našoj zemlji i AP Vojvodini, ali i da se međuregionalno povežemo kako sa javnim, tako i sa privatnim sektorom u regionu- rekao je sekretar Ivanišević. -Međuregionalna saradnja je od izuzetne važnosti za kreiranje jedinstvenog proizvoda, koji bi region kao turističku celinu ponudio na najefikasniji način evropskom i svetskom turističkom tržištu.

Pogledajte više