VIŠE POGINULIH U PRVOJ POLOVINI GODINE: Izveštaj Saveta za bezbednost u saobraćaju u Vršcu

J. J. BALjAK

26. 08. 2021. u 11:31

PREMA izveštaju lokalnog Saveta za bezbednost u saobraćaju, u Vršcu se godinama beleži smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i poginulih osoba, ali je ta statistika „pokvarena“ već u prvoj polovini ove godine.

Foto: J. J. B.

U tom periodu već su se dogodile 42 saobraćajne nesreće, u kojima je povređeno 25, a život izgubilo četvoro ljudi – troje vozača putničkih vozila i jedan putnik.

Lane je, tokom cele godine, zabeleženo 85 nezgoda sa tri smrtna ishoda, što je dvostruko manje u odnosu na 2014. godinu.

U Savetu ističu da među stradalima nema dece, na šta je delom uticalo i to što lokalna samouprava ulaže u saobraćajnu signalizaciju, naročito u zonama škola, i što sprovodi edukacije svih učesnika u saobraćaju.

- U toku ove godine realizovali smo tri veoma važna projekta za bezbednost saobraćaja. Potpuno je uređena zona škole u Velikom Središtu, kod škole u Uljmi je postavljen pešački semafor, dok su kod još tri škole u samom gradu postavljeni LED merači brzina – istakao je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje i član Saveta.

On je podsetio i da lokalna samouprava godinama dodeljuje besplatna autosedišta za svu novorođenu decu i edukuje roditelje o njohovoj pravilnoj primeni.

Pogledajte više