"NAGRADA PAJA JOVANOVIĆ“ U VRŠCU: Od 700 pristiglih radova izabrani najbolji

J. J. B.

20. 08. 2021. u 18:03

NA konkurs 61. Likovne manifestacije dece i omladine "Nagrada Paja Jovanović“, koju organizuje Kulturni centar Vršac, pristiglo je blizu 700 radova iz cele Srbije, a stručna komisija sada je odabrala i najbolje.

foto: J.J.B.

Radovi su ocenjivani u pet uzrastnih kategorija i u dve selekcije – redovnih obrazovnih ustanova i umetničkih škola i ateljea.

Prva mesta u selekciji redovnih obrazovnih ustanova osvojili su: Doris Samoile iz PU „Bambi“ iz Vršca, Jovana Blažin iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vršca, Anabela Ivanovski iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Plandišta i Emilija Vakaresko iz vršačke Gimnazije.

Što se tiče individualnih radova i umetničkih škola i ateljena, najbolje radove poslali su Teodor Vujanić i Ana Saveski iz Šapca, Nikolina Savić i Jelena Vlaški iz „Divarta“ iz Beograda i Ana Šebešćan iz vršačkog slikarskog ateljea „Art Studio Ramona Magda“.

Izložba nagrađenih radova biće otvorena početkom oktobra u galeriji Kulturnog centra Vršac, a nagrađeni učesnici su u obavezi da svoje radove, u fizičkom obliku, dostave na adresu KC do 28. avgusta.

Pogledajte više