EPIDEMIJA U ISTOČNOJ SRBIJI: U Negotinu 10, Majdanpeku 11, a u Kladovu 24 novozaraženih virusom korona

S.M.J.

20. 08. 2021. u 15:49

U POSLEDNjA 24 časa na teritoriji opštine Majdanpek evidentirano je 11 osoba pozitivnih na virus korona, čime je broj aktivno pozitivnih povećan na 21.

Foto: S. M.J.

Porast broja obolelih registrovan je od početka ove nedelje, kada je sa pet aktivno zaraženih do ponedeljka, broj obolelih od kovida za četiri dana povećan za 17. Svi oboleli su, saznajemo, na kućnom lečenju.
U Kladovu je povećan i broj zaraženih na dnevnom nivou i broj aktivno pozitivnih. Samo u poslednja 24 časa registrovana su 24 novoobolela pacijenta, izlečeno ih je šest, a broj aktivno zaraženih iznosi 142.
U Negotinu je u istom periodu virus korona laboratorijski potvrđen kod još desetoro osoba, od kojih najmlađi imaju 14 i 17 godina. U poslednjih par dana kovid je evidentiran kod petoro dece, a među mlađom populacijom je povećan broj onih se javljaju lekarima sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom.  Dve osobe su u međuvremeno ozdravile, a broj aktivno pozitivnih je 63.
U kovid ambulanti negotinskog Doma zdravlja su pregledane 32 osobe, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti 20 pacijenata. Tokom jučerašnjeg dana na kovid odeljenje negotinske bolnice primljena su tri bolesnika, od kojih je kod jednog laboratorijski potvrđen kovid, a druga dva čekaju rezultat testiranja. Jedna pacijentkinja je transportovana u Kruševac, u kovid bolnicu.
Od početka epidemije virusa korona na ovim prostorima u Kladovu je od ove virusne infekcije do sada obolelo ukupno 1.927 osoba, u Majdanpeku 1.510, a u Negotinu 2.675 osoba. Od posledica virusa u opštini Kladovo preminulo je 78 pacijenata, u majdanpečkoj 53, a na kovid odeljenjima negotinske bolnice 105.

Pogledajte više