„DANI LUDAJE“ U KIKINDI: Pevaju Ceca, Zvonko Bogdan, „Riblja čorba“...

R. Šegrt

17. 08. 2021. u 19:19

NAJVEĆA turistička manifestacija Kikinde „Dani ludaje“ ove godine biće održana ranije nego ijednom za prethodnih 35 godina, od 9. do 12. septembra.

Foto R. Š.

Nekada je termin za takmičenje najtežih i najdužih plodova bundeva bio prvi vikend u oktobru, a sada je program pomeren za mesec dana ranije. Razlog je epidemiološka situacija i bojazan organizatora da mere protiv širenja korona virusa mogu da se pooštre.

Foto Grad Kikinda

Osim takmičenja odajivača najtežih i najdužih tikava, najavljeno je nekoliko koncerata najpopularnijih izvođača narodne, pop i rok, ali i klasične muzike. Od četvrtka do nedelje, na trgu u centru Kikinde, pevaće najpre operska diva Jadranka Jovanović, zatim će koncerte imati „Kerber“ i „Riblja čorba“, a kao najveća zvezda najavljena je Svetlana Ceca Ražnatović, koja će nastupiti u subotu uveče, na dan kada se održava centralni deo programa. U nedelju, kada se “Dani ludaje” završavaju, svoje pesme izvodiće Zvonko Bogdan.

Foto Grad Kikinda

Iz Turističke organizacije Kikinde najavljuju dolazak gostiju iz susednih zemalja, ali i proizvođače bundeva iz Mađarske. Na “Banatskom fruštuku”, kojim Kikinđani dočekuju posetioce, predstaviće se i drugi gradovi iz naše zemlje: Bor i Loznica, ali i Fažana iz Hrvatske, Lopare, Istočno Sarajevo.

Foto Grad Kikinda

- Očekujemo goste iz naše zemlje, kao i iz Rumunije. Na takmičenju za najteže i najduže ludaje trebalo bi da dođu proizvođači iz Mađarske. Promovisaćemo našu manifestaciju u drugim gradovima, ponovo u Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu, ali i Subotici i prvi put u Boru – najavlila je Jamsina Milankov, direktorka Turističke organizacije Kikinde.

Pogledajte više