"VINSKI BAL" PRILAGOĐEN PANDEMIJI: Vlasotinčani odlučili da sačuvaju tradiciju, ali uz sve mere opreza

I. MITIĆ

14. 08. 2021. u 06:30

ZBOG bojazni da će, usled porasta broja zaraženih koronom, protivepidemijske mere biti dodatno pooštravane, organizatori su odlučili da ovogodišnji, 35. "Vinski bal" u Vlasotincu bude održan u manjem obimu nego inače.

Foto OU u Vlasotincu

Dvodnevna manifestacija je planirana za 27. i 28. avgust, ali neće biti uobičajenih koncerata estradnih zvezda i velikih okupljanja građana.

U Turističkoj organizaciji Vlasotinca kažu da su sredstva predviđena za koncerte preusmerena na izradu projektno-tehničke dokumenatcije radi poboljšanja vodosnabdevanja, ali tradicija "Vinskog bala" ipak neće biti prekidana.

- Da bismo ispoštovali ljude koji se bave vinogradarstvom i vinarstvom, te im zahvalili za to što kontinuirano poboljšavaju kvalitet svojih proizvoda, u dvorištu ovdašnjeg Kulturnog centra ćemo organizovati konkurs za najbolja vina i izložbu domaćih "božanskih nektara". Već su raspisana i kreativna nadmetanja za izbor najbolje karikature i pesme na temu vina i grožđa. U Vlasini će se ponovo plivati za vinsko burence, a biće održan i tradicionalni "Vlasinski kotlić" - nabraja Nataša Đokić Živković, direktor TO Vlasotinca.

U ovoj ustanovi, ali i Kulturnom centru najavljuju da će naredne godine biti novina u konceptu "Vinskog bala", za koje će pripreme započeti već ovog septembra. Pored ostalog, saznajemo, biće promenjen i termin održavanja ove manifestacije, pa će ona, umesto krajem, biti održana početkom avgusta.

LEBANE SLAVI SVOJ PARADAJZ

OD ove godine, Srbija je dobila još jednu manifestaciju koja je posvećena promociji domaćih proizvoda. Lebane je ustanovilo "Paradajz fest" koji promoviše poljoprivredni i turistički potencijal ove lokalne samouprave. Krajem prošlog meseca je održan festival izložbeno-prodajnog karaktera, a za zabavni deo programa su se, pored ostalih, pobrinuli Haris Džinović, "Amadeus bend" i Dejan Petrović "Big bend".

Foto OU u Lebanu

Pogledajte više