RADOVI NA IZVORIŠTU JOŠ 10 DANA: Otežano vodosnabdevanje - Kontejneri sa tehničkom vodom na ulicama Trstenika

S. BABOVIĆ

11. 08. 2021. u 10:49

NA sedam lokacija u Trsteniku biće postavljeni plastični kontejneri sa tehničkom vodom usled otežanog vodosnabdevanja, nastalog zbog radova na čišćenju tri jezera izvorišta “Zvezdan”.

Foto: OU

Radovi su krenuli 11. jula, a prema svedočenjima meštana pojedinih delova opštine ili stanara u zgradama visoke spratnosti, imaju ozbiljnih problema sa vodom, od slabog pritiska do suvih slavina.
U JKP Komstan je pomeren rok očekivanja,koji se odnosi na normalizaciju u vodosabdevanju i sada navode da očekuju da će se to dogoditi za 10-ak dana.
-Snabdevanje vodom otežano je zbog završetak radona na primarnom izvorištu Zvezda, trenutne meteorološke situacije, povećane potrošnje vode i povremene oscijacije pritiska u mreži-navode u JKP Komstan Trstenik.

Foto: OU

 

-Korisnici gornjeg dela naselja Čairi, koji se snabdevaju vodom preko podstanice u ovom mestu, meštani Ulice Milana Radivojevića u Pejovcu i meštani Osaonice mogu očekivati nornalizaciju u vodosnabdevanju u kasnim večernjim satima.
U međuvremenu, plastični kontejneri čiji je kapacitet 1.000 litara biće postavljeni na početku i na kraju Ulice Aleksandra Ace Lukića, na početku i na kraju Ulice Miodraga Lukovića, u Amfenolu, u Osaonici kod prodavnice i u Straži iznad podstanice.
U čišćenje dva infiltraciona i jedno taložno jezero opština je uložila 19,5 miliona dinara, a radovi su povereni Vodoprivrednom preduzeću Ćuprija. Vodosnabdevanje Trsteničana u međuvremenu ide samo putem izvorišta “Prnjavor”.

Pogledajte više