VANDALIZAM U GORNJEM RAČNIKU: Kamenjem na kuću u kojoj je ekranizovan Ćosić (FOTO)

Z. Gligorijević

09. 08. 2021. u 14:41

NA kući Dragana Gligorijevića u Gornjem Račniku, u kojoj su snimane scene za seriju „Koreni“ i „Vreme zla“ Dobrice Ćosića, polupani su svi prozori.

Foto: Privatna arhiva

Neko je na nju bacio preko 30 kamena! Kamenje i slomljeno staklo, koje je uletelo u kuću, oštetilo je i posuđe, staro više od jednog veka. Počinioci ovog gnusnog čina nisu ušli u kuću, jer je vrata ojačao rešetkama.

- Pretpostavljam da je u pitanju zavist nekih meštana, jer su u kući, staroj 137 godina, koju sam nasledio od pradede Aleksandra Ace Kostića, snimane brojne scene, a u njihovim nisu. Vandalizam za koji nemam reči. Sada ne smem ni da menjam stakla na prozorima dok policija, koja je izvršila uviđaj, ne pronađe počinioce. Moraću da postavim video nadzor i reflektor, a zamoliću i gradsku upravu da, ako je to moguće, na banderi postave dodatni reflektor, jer je reč o istorijski značajnom objektu – ogorčen je Gligorijević.
Kada je Goran Šušljik, izvršni producent serije „Vreme zla“, koja se radila po trilogiji romana „Grešnik“, „Otpadnik“ i „Vernik“ Dobrice Ćosića za naš list ocenio da „Vreme zla“ utiče i na naše sadašnje živote“, nije ni slutio koliko je bio u pravu.
Pogledajte više