MEKSIKO UVEK PRIJATELJ SRBA: Ambasador Isauro Feliks u poseti Zrenjaninu (FOTO)

B. Grujić

30. 07. 2021. u 19:36

IZLOŽBA "Naša prava na našim rečima" meksičke umetnice Margarite Sada, otvorena je u Zrenjaninu, u prisustvu ambasadora ove zemlje Karlosa Isaura Feliksa, koji je na najlepši način nastavio pre dve godine započetu kulturnu saradnju, kada je Zrenjanin posetio njegov prethodnik Marko Antonio Garsija Blanko.

Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, pre otvaranja izložbe u Kulturnom centru Zrenjanina, upriličio je prijem za uvaženog gosta, u salonu Gradske kuće.

Foto: Grad Zrenjanin

Zahvaljujući na srdačnoj dobrodošlici i otvarajući izložbu, ambasador Meksika, istakao je da njegovo prisustvo u Zrenjaninu govori o interesovanju za saradnju dve prijateljske zemlje i naroda. 

Foto: Grad Zrenjanin

- Meksiko je uvek bio prijatelj srpskog naroda i naš zadatak je da održimo kako političke, tako i sve druge vrste kontakata. Zahvalan sam Kulturnom centru  na interesovanju da se predstavi ova izložba, koja je prepuna jakih i živih boja, koje simbolišu Meksiko, kao multikulturalnu zemlju, uniju mnogo jezika, rasa i uticaja, i ubeđeni smo da je sama tema izložbe, a to su ljudska prava, univerzalna i značajna za sve nas. Znam da je i Zrenjanin multikulturalni grad i to je važna veza sa Meksikom - naglasio je ambasador Feliks.

Pogledajte više