ZAVRŠEN TOPLOVOD KROZ ARHEOLOŠKI PARK: Posle mesec dana rekonstrukcije u centru Kruševca

S.BABOVIĆ

30. 07. 2021. u 14:00

RADOVI na distributivnom magistralnom toplovodu koji prolazi kroz arheološki park Lazarev grad u centru Kruševca završeni su posle mesec dana, predočeno je u JKP Gradska toplana.

Foto: JKP Gradska toplana

Rekonstrukcija je obuhvatila trasu od postojeće toplovodne komore na raskrsnici ulica Stevana Visokog i Miličine ulice do toplovodne komore u krugu arheološkog parka u neposrednoj blizini Strahinjićeve ulice.

 -Stare i dotrajale cevi, zamenjene su novim u dužini od oko 400 metara, prvi put nakon skoro 40 godina-napominje Jovana Dimitrijević,pi-ar JKP Gradska toplana.-Za ovu investiciju iz budžeta preduzeća izdvojeno je čak 7.265.000 dinara,kako bi se poboljšao kvalitet grejanja u naselju Ujedinjene nacije, kao i u ulicama Nova Balšićeva, Cara Lazara, Slikara Milovanovića i Balšićeva ulica, gde se stanari snabdevaju toplotnom energijom sa ovog ditributivnog kraka.

U Toplani najavljuju da će se nastaviti sa sanacijom i rekonstrukcijom toplovodne mreže i priključnih toplovoda,kao i pripremom za predstojeću grejnu sezonu, od 3. avgusta u ulici Ostrva Vida.

                   

Pogledajte više