RADOST U BOGOSAVCU KOD ŠAPCA: Gradonačelnik obišao završene radove

V. Mitrić

29. 07. 2021. u 18:37

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je Bogosavac u kojem su završeni radovi na asfaltiranju dela Pocerske ulice u dužini od 250 metara (stari put za Maove) i nastavka ulice Prvog maja prema putu ka Lipolistu u dužini od 110 metara

FOTO: V.M.

Gradonačelnik Pajić istakao je da su svi ovi projekti realizovani zahvaljujući podršci Republike Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem.

- Ovih 110 metara stanovnicima ulice Prvog maja skraćuje put ka Šapcu za 2,5 kilometra, a sa druge strane ih povezuje sa putem za Lipolist. U aprilu 2020. godine Republika Srbija finansirala je 2,4 kilometara puta ka Lipolistu. Ono što je jako značajno je da lipoliški put predstavlja najbližu asfaltnu vezu ka Šapcu stanovnicima Lipolista, Petkovice i Bele Reke.

FOTO: V.M.

Kroz Bogosavac je urađen i nov put na deonici Šabac-Bogosavac-Dobrić-Culjković-Radovašnica u dužini od 19,2 kilometra koji je najavio i otvorio predsednik Vučić. Putevi spajaju ljude, a pokazuju i koliko je Šabac spojen sa svojom državom. Delima se dokazuje podrška Šapcu od predsednika Vučića i ministara u Vladi Srbije - istakao je gradonačelnik Pajić i dodao da je u razgovoru sa meštanima Bogosavca saslušao njihove potrebe koje će Grad nastojati da ostvari u narednom periodu.

- Obići ćemo sva mesta na teritoriji našeg grada i truditi se da pomognemo meštanima svih sela. Krupnim koracima idemo napred. Šabac će biti Grad budućnosti - kazao je Pajić.

Dr Milan Pantić, predsednik Mesne zajednice Bogosavac, zahvalio se u ime svih meštana sela Gradskoj upravi grada Šapca na čelu sa gradonačelnikom i državi koja je pomogla u realizaciji ova dva putna pravca.

FOTO: V.M.

- Želeo bih da se zahvalim i za put ka Lipolistu i za veliku kapitalnu investiciju, put od Šapca do Radovašnice. Bogosavac više ne liči na ono što je bio pre dve godine. Pre dve godine nas nije bilo lako ni saslušati, a kamoli izaći u susret. Više od ovih projekata nam znači to što sada u Gradskoj upravi u Šapcu imamo ljude koji razumeju naše potrebe na terenu i koji su uvek tu za realizaciju istih - istakao je dr Pantić. Kada je reč o planovima za naredni period, dr Pantić kaže da je u planu da urade deo ograde na školskom dvorištu, da izgrade kapelu i da će ove godine početi da izdvajaju sredstva za realizaciju projekta za vrtić.

- Očekujemo da se to realizuje u narednom periodu jer ceo pravac Bogosavac – Dobrić – Culjković – Radovašnica nema rešeno pitanje vrtića - dodao je Pantić.

Pogledajte više