TERETANA U DVORSKOJ BAŠTI: Pokrajina finansira izgradnju rekreaciju u Sremskim Karlovcima

J.S.

29. 07. 2021. u 14:09

POKRAJINSKI sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Sremske Karlovce, gde će u Dvorskoj bašti biti izgrađena teretana na otvorenom.

FOTO: Pres biro pokrajinske vlade

Izgradnju teretane će, sa 1,9 miliona dinara, u potpunosti finansirati Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Teretana na otvorenom imaće površinu od 80 kvadratnih metara, a na tartan podlozi biće postavljene tri multifunkcionalne fitnes sprave.

Basta je naglasio da je ulaganje u sportsku infrastrukturu u AP Vojvodini jedan od prioriteta resornog sekretarijata.

- Opština Sremski Karlovci konkurisala je za sredstva za izgradnju teretane na otvorenom, gde će mladi Karlovčani moći da vežbaju i kvalitetno provode vreme u lepom ambijentu n- kazao je Basta i dodao da je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o daljem ulaganju u sportsku infrastrukturu, podršci mladima i kancelariji za mlade.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić zahvalio je na podršci za izgradnju teretane, koja će biti u okviru postojećeg sportskog kompleksa. On je dodao da će za nekoliko meseci deca i mladi iz Sremskih Karlovaca dobiti mesto gde će moći da vežbaju i da se druže. Poseti Sremskim Karlovcima prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Milan Savić.

Pogledajte više