PRIZNANJE ZA ŠABAČKE MATEMATIČARE: Prijem kod gradonačelnika Pajića

V.Mitrić

28. 07. 2021. u 11:48

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić priredio je prijem u Gradskoj kući za Šapčanine Dušana Beguša, Aleksandra Adakalića, Vukašina Babića i Mariju Novaković učenike Matematičke gimnazije u Beogradu, osvajače brojnih nagrada na republičkim takmičenjima.

V.M.

- Druženje sa našim mladim učenicima Šapčanima Aleksandrom Adakalićem, Dušanom Begušem i Vukašinom Babićem mi je ulepšalo dan i izmamilo osmeh na lice. Oni su osvojili jedno od prva tri mesta na takmičenja iz matematike, fizike, informatike, a posebno su se istakli Vukašin Babić koji je svojio 2. mesto na Srpsko matematičkog olimpijadi i Dušan Beguš sa osvojenim 2. mestom na Srpsko fizičkoj olimpijadi. Među nagrađenima je i Marija Novaković koja danas nije bila sa nama- rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić i ocenio da su ovo  zaista sjajni rezultati i na tome im iskreno čestitao.

Prilikom prijema u Gradskoj kući, gradonačelnik je uručio novčane nagrade i prigodne poklone za ostvarene rezultate.

- Svi znamo koliko je truda i napornog rada potrebno uložiti da bi se došlo do ovakvih rezultata. Njihovi uspesi su za nas ponos i dokaz da su u našem gradu ponikli genijalci. Uz novčane nagrade, obezbedili smo im prigodne poklone kao mali znak pažnje za sav trud i rad koji ulažu u unapređenje svog znanja. Grad Šabac će nastaviti da podržava učenike koji postižu zavidne rezultate. Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, a mi ćemo se svakako potruditi da im stvorimo najbolje uslove. Zajedno ćemo graditi bolju budućnost. Šabac je ponosan na njih i želim im svu sreću u daljem školovanju - istakao je gradonačelnik.

Pogledajte više