PODRŠKA ZA RAZVOJ BAČKE OPŠTINE: Šest milona dinara za projekte u Malom Iđošu

J. L.

26. 07. 2021. u 16:03

JAČANjE turističke infrastrukture i osnaživanje kapaciteta, kako u pogledu smeštaja, tako i drugih pratećih sadržaja, bili su, između ostalog, tema današnje posete Nenada Ivaniševića, pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Opštini Mali Iđoš.

Foto: J. L.

- Sekretarijat je u prethodnom mandatu opredelio oko 15 miliona dinara za projekte u Malom Iđošu, za privrednike i jačanje turističkih kapaciteta. Ove godine, putem konkursa projekti iz ove opštine dobili su oko šest miliona dinara, od toga je za oblast privrede usmereno tri, za turizam dva miliona dinara a ostalo je namenjeno zapošljavanju. Ideja je da formiramo jedinstvenu turističku ponudu Severnobačkog okruga - rekao je Ivanišević, dodavši da će Sekretarijat nastaviti da podržava lokalne projekte sa posebnim akcentom na manifestacijama koje privlače veliki broj domaćih i stranih turista.

Foto: J. L.

Sekretar Ivanišević predstavio je podsticajne programe koje Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam predviđa do kraja godine, odnosno raspisivanje javnih konkursa namenjenih ženskom preduzetništvu i manifestacijama.

Predsednik Opštine Mali Iđoš Marko Lazić istakao je da je podrška Republičke i Pokrajinske vlade od izuzetnog značaja za rast i razvoj sva tri mesta ove opštine.

- U toku je realizacija brojnih projekata, kao što su izgradnja eko-lovačkog doma, uređenje trga u Lovćencu, dok je u planu izgradnja banjskog kompleksa u Feketiću – najavio je Lazić.

Foto: J. L.

Posle sastanka zvaničnici su posetili "Katai salašu" u Malom Iđošu i Lovački dom u Lovćencu, koji predstavljaju nezaobilazni turistički resurs opštine Mali Iđoš, te predmet interesovanja domaćih i stranih gostiju već nekoliko decenija. Ivanišević i Lazić su obišli i lokaciju u Feketiću na kojoj je planirana izgradnja banjskog objekta sa pratećim sadržajem i infrastrukturom.

Pogledajte više