SNAGATORI PODIGLI NA NOGE SEVER BANATA: U Novim Kozarcima kod Kikinde 19. put održan "Strongmen Evro kup"

R. Šegrt

26. 07. 2021. u 12:23

GOROSTASNI Damir Stroil (33), Sarajlija sa 192 centimetra visine i 143 kilograma težine, osvojio je titulu najjačeg čoveka Evrope, na 19. "Strongmen Evro kupu", takmičenju koje je održano u Novim Kozarcima, kod Kikinde.

Foto R. Šegrt

Pobednički pehar stameni mladić, titanske snage, sa sevara Banata odnosi kući. Osim zadovoljstva koje donosi svaka pobeda, ovu prate i posebne emocije, jer ga uvek podseća na vreme od pre sedam godina kada je, baš na ovom mestu, započeo svoju borbu sa teretom. Od tada je nizao samo uspehe i upisao se na listu najjačih na svetu, u Ligi šampiona, gde je predstavnik BiH.

Drugo mesto zauzeo je Jozef Tamaševski iz Poljske, treće njegov zemljak Micael Krzykula, četvrto Robert Teparceani iz Rumunije, koji je bio i najmlađi učesnik. Predstavnici Srbije Dragan Bogojević (na slici) i Renato Repić osvojili su peto i šesto mesto.

Bogojević ne odustaje od nadmetanja već 19 godina, iako je, sa 55 godina, odavno najstariji među snagatorima. Ipak se ne predaje.

- Uvek sam pod stresom i to je otežavajuća okolnost za kvalitetan okršaj sa samim sobom i teretom - rekao je Dragan Bogojević, koji je zajedno sa bratom Miodragom i pokrenuo ovo takmičenje.

Šest takmičara u šest disciplina testiralo je snagu mišića, spretnost i izdržljivost tela i smirenost živaca. 

Pogledajte više