NASTUPA I LEPA BRENA: Jubilarni 15. Etno festival Kladovo uz aktuelne mere - Ulaz za vakcinisane i sa negativnim testom

S.M.J.

25. 07. 2021. u 12:49

U KLADOVU će 5. i 6. avgusta biti priređen jubilarni Etno festival, manifestacija koja godinama okuplja brojne posetioce iz Srbije, ali i susednih zemalja, Rumunije i Bugarske.

Foto: TOO Kladovo

Ovogodišnji jubilarni festival biće održan uz poštovanje svih mera i u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Saglasnost da se ova manifestacija održi dao je republički Krizni štab.

- Događaj će biti organizovan uz sprovođenje svih mera na suzbijanju bolesti kovid 19, propisanih od strane Vlade Republike Srbije, tako da će ulaz u tvrđavu biti strogo kontrolisan i ograničen. Ulaz će biti dozvoljen samo osobama koje poseduju potvrdu o vakcinaciji, osobama koji poseduju potvrdu o preležanom virusu i osobama sa potvrdom o negativnom PCR testu ili o brzom antigenskom testu na kovid 19 – navode u Turističkoj organizaciji opštine Kladovo.

Etno festival će biti priređen 6. i 7. avgusta u nešto drugačijem formatu nego ranijih godina. Tokom dva dana trajanja festivala svoje eko proizvode i ručne radove prezentovaće izlagači iz cele Srbije na preko sto tipskih štandova koji će kao i ranijih godina biti postavljeni u ulici 22. septembra.

Kulturno-umetnički program biće održan u subotu 7. avgusta u srednjovekovnoj tvrđavi „Fetislam“ gde će biti postavljena bina za održavanje kulturno-umetničkih događaja. U programu učestvuju kulturno-umetnička društva, a u večernjim satima nastupa estradna zvezda Lepa Brena.

Pogledajte više