LEPA VEST IZ RUDNIČKO-TAKOVSKOG KRAJA: Dan bez novozaraženih i preminulih od korona virusa

M. B.

23. 07. 2021. u 19:37

DANAŠNjI petak jedan je od dana bez ijedne loše pandemijske statističke brojke u Rudničko-takovskom kraju.

Foto: M.Bošnjak

Minula 24 sata, do ovog izveštavanja, Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu ne beleži ni jednu osobu novoobolelu od kovida-19, a Kovid deo Opšte bolnice ni jednu preminulu.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, juče su pregledane su ukupno 33 osobe, urađena 24 antigenska testa, uzet jedan nazofaringealni bris, nije bilo uputa na hospitalizaciju – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora ove ustanove.

Zvaničan broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom „piku“ epidemije ovde je i dalje ukupno 3.408, od kojih je najviše njih, uglavnom izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno se prati u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 osoba, od kojih je petoro preminulo. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima, ukupno su zaražena 3.408 ljudi, uz nažalost 126 smrtnih ishoda.

Ni imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju, ne beleži veće brojke, u odnosu na naša ranija izveštavanja. Ukupno je, bilo kojom od četiri raspoloživa cepiva, vakcinisano 15.716 za to zainteresovanih osoba (njih 15 više nego prethodnog dana) revakcinisano 14.993.
                       

Pogledajte više