JOŠ SEDAM ZARAŽENIH: Epidemija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

21. 07. 2021. u 16:18

PIROTSKI ZZJZ, danas je registrovao još sedam novozaraženih u okrugu, a na testiranje je poslao 12 uzoraka sumnjivih briseva u laboratoriju "Vatreno oko" KC u Nišu.

Foto: V.Ć.

U drugoj polovini juna nije registrovan ni jedan slučaj zaraze u okrugu, a od 3. jula do danas ukupno je registrovano 47 slučajeva zaraze. Od 38 slučajeva na antigen testu u ZZJZ jedan je pozitivan.

U kovid ambulanti u Pirotu, danas je obavljeno 50 pregleda, od kojih su 23 prva, a 27 kontrolnih pregleda. Mera kućne izolacije naložena je za devet osoba kod kojih su potvrđeni i kontakti. Sa područja Pirotskog okruga, u kruševačkoj kovid bolnici hospitalizovana su četiri pacijenta.

Od početka vakcinacije u Pirotskom okrugu cepljeno je 33.685 građana, a obe doze primilo je njih 32.541. Ukupno je dato 66.226 doza vakcina.

Lekari Centra za konrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu povoljna sa tendencijom prelaska u nesigurnu. Poručuju da ima dovoljno Fajzer i Sinofarm vakcina i da vakcinaciju treba ubrzati, kako bi tokom predstojećeg epidmeijskog talasa bilo što manje obolelih.

Pogledajte više