PIROTSKI OKRUG: Porast broja zaraženih, najviše obolelih od korone iz Dimitrovgrada

V.Ć.

20. 07. 2021. u 19:17

NA području Pirotskog okruga, danas je registrovano devet novoobolelih od kovid 19, a na testiranje je poslato osam sumnjivih uzoraka.

Foto: V.Ć.

Među zaraženima je sedam osoba iz Dimitrovgrada i dve iz Pirota. Od 3.jula do danas broj novozaraženih je čak 40 osoba, a u čitavoj drugoj polovini juna nije bilo obolelih. To znači da se broj novozaraženih povećava.

Kako saopštava pirotski ZZJZ, od početka vakcinacije dato je 65.963 doza vakcina. Obe doze primilo je njih 32.508, a jednu 33.628. Povećan je i broj pregleda u odnosu na prethodni period, tako da je danas kod lekara u kovid ambulanti bilo 84 pregleda, a mera kućne izolacije naložena je u 14 slučajeva. U Opštoj bolnici uPirotu trenutno nema ni jednog pacijenta sumnjivog na kovid niti se bilo ko leči od kovid 19.

U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ procenjuju da je epidemijska situacija trenutno povoljna , ali sa tendencijom da pređe u nesigurnu. Hitno treba ubrzati vakcinaciju kako bi u predstojećem epidemijskom talasu bilo što manje obolelih.

- Fajzer i Sinofarm vakcina ima dovoljno-poručuju lekari ZZJZ u Pirotu.

Pogledajte više