PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT: U „crvenoj“ zoni bolnice u Gornjem Milanovcu se leči četiri pacijenta

M. B.

20. 07. 2021. u 16:07

U KOVID delu Grudnog odeljenja Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata preminuo je, nažalost, još jedan pacijent, godišta 1936.

Foto M. Bošnjak

Taj deo Grudnog odeljenja je, podsetimo, sada jedina postojeća „crvena“ zona ove bolnice, jer su iz njega već nedeljama unatrag izašli Interno i Neurologija.

U toj preostalij „crvenoj“ zoni trenutno se leče četiri pacijenata.

- Od njih, troje ima negativan PCR test, jedan je pozitivan na korona virus. U poslednja 24 sata, nije bilo prijema novih pacijenata, ni otpusta na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Po poslednjim saopštenim podacima iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom „piku“ epidemije ovde je ukupno 3.389, od kojih je najviše njih izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.389 lica, uz nažalost 126 smrtnih žrtava.

Pogledajte više