EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Tokom vikenda, novozaražena još jedna osoba

M. B.

19. 07. 2021. u 16:39

JOŠ jedna osoba je, tokom minulog vikenda, potvrđeno korona virusom – potvrdio je Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Foto: M.Bošnjak

Po poslednjim podacima te medicinske ustanove, broj obolelih od kovida-19 u aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je ukupno 3.389, od kojih je najviše njih izlečeno.

U Kovid ambulanti, u danima vikenda pregledane su 43 osobe, urađeno 35 antigenskih testova, uzeta dva nazofaringealna brisa., nije bilo uputa na hospitalizaciju.

Iz Kovid-dela Grudnog odeljenja Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, sada njene jedine postojeće „crvene“ zone, do ovog izveštavanja nema novih podataka. Po dosadašnjim informacijama, u njoj se trenutno leči petoro pacijenata.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.389 lica, uz nažalost 125 smrtnih žrtava.

Zaključno do juče (nedelja, 18. jula) u ovom kraju, bilo koju od četiri raspoložive vakcine (Sinofarm, Sputnjik V, Fajzer i Astra Zeneka) primilo je ukupno 15.640 za to zainteresovanih lica, dok je njih 14.952 revakcinisano.

Pogledajte više