MILOŠ VUČEVIĆ U BUDVI: Podrška crnogorskim gradovima u kandidaturi za EPK

Z. G.

12. 07. 2021. u 17:09

NOVI Sad je spreman da sva do sada stečena znanja stavi na raspolaganje kako bi se Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi što bolje pripremili za proces kandidature za Evropsku prestonicu kulture (EPK) 2028. godine, izjavio je danas u Budvi novosadski gradonačelnik Miloš Vučević.

Foto: Pres služba Grada Novog Sada

Posle razgovora u kojem su, uz predsednika budvanske Opštine Marka Carevića, učestvovali i predsednik Skupštine Opštine Herceg Novi Željko Otović i predsednik Opštine Tivat Željko Komnenović, Vučević je istakao da je predstavnicima opština sa teritorije Boke Kotorske preneo sam važnu poruku da mogu da računaju na finansijsku podršku Republike Srbije za sve velike investicione projekte koji imaju za cilj boljitak građana tog dela Crne Gore.

- Kada se usaglase oko onoga što misle da je najvažnije za zajednicu, spremni smo da zajedno finansiramo te kapitalne projekte, u skladu sa međunarodnim pravom i ugovorima, po istom principu po kojem smo postupali i u Bosni i Hercegovini pomogavši više puta projekte iz te države. To je od najvećeg interesa za građane koji tu žive a time gradimo čvrst i stabilan put prijateljstva i regionalne stabilnosti – rekao je Vučević.

On je, kako se dodaje u saopštenju, najavio da će uskoro uslediti i potpisivanje formalnog protokola između Tivta i Novog Sada, kao i da ga raduje što je ova letnja sezona na crnogorskom primorju mnogo uspešnija od prethodne.

                                          

Pogledajte više