OBNOVLJENA GLAVNA ULICA: U Urovici kod Negotina počela sezona krpljenja i presvlačenja lokalnih puteva

S.M.J.

08. 07. 2021. u 14:08

U SELU Urovica kod Negotina završeno je uređenje glavne ulice, poznatije kao Valja Mare, u čiju su rehabilitaciji lokalna samouprava i meštani izdvojili 9,5 miliona dinara. Opština Negotin je za ove namene opredelila 5,6 miliona, a meštani su prikupili skoro 3,9 miliona dinara.

FOTO: SMJ

 - Iz opštinskog budžeta izdvojena su sredstva za asfaltiranje kilometra puta, a preostalih 700 metara asfaltirano je dobrovoljnim prilozima meštana. Bez puta nema života. Ova ulica je asfaltirana pre 40 godina i bila je puna rupa i mogu da kažem da smo prezadovoljni ovim radovima. Zajedničkim snagama ma lokalne samouprave i meštana i uredićemo i prostor zelene pijace – kaže Jovan Didić, predsednik Saveta Mesne zajednice Urovica.

Asfaltiranjem 1.700 metara glavne urovičke ulice i zvanično je u opštini Negotin započela sezona radova na krpljenju i presvlačenju lokalnih puteva i ulica u mesnim zajednicama, za koje je iz opštinske kase izdvojeno skoro 36,2 miliona dinara.

 - U Urovici su postavljene prve količine asfalta u ovoj sezoni u okviru krpljenja i presvlačenja lokalnih puteva i ulica. Očekuje nas radno leto i puno novih kilometara rekonstruisanih puteva i ulica što će poboljšati kvalitet života naših građana – kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Pogledajte više