OSAM NOVOZARAŽENIH, NA LEČENJU ČETIRI PACIJENTA: Epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. B.

07. 07. 2021. u 14:02

"KLINIČKA" slika Rudničko-takovskog kraja danas glasi: srećom bez preminulih, osmoro novozaraženih, u "crvenoj" zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leče četiri pacijenta.

Foto: M.B.

Podatak o osmoro kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom "piku" epidemije, potvrdio je danas Dom zdravlja. Do ovog izveštavanja, prema njegovoj evidenciji, ukupan broj zvanično obolelih je 3.369, od kojih je najviše njih izlečeno.

- Jedan pacijent, od trenutno četvoro hospitalizovanih, ima pozitivan PCR test na korona virus, troje negativan. Tokom poslednja 24 sata, jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje, prijema novih, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, nije bilo – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom "piku" pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.369 lica, uz nažalost 123 smrtne žrtve.

Do juče, bilo kojom od četiri raspoložive vakcine, u ovom kraju zvanično je vakcinisano ukupno 15.469 za cepivo zainteresovanih osoba, revakcinisano ih je 14.819.

Pogledajte više