NAPLAĆENO 40 NALOGA PO 5.000 DINARA: Inspekcije Pirotskog okruga predano kontrolišu primenu protivepidemijskih mera

V.Ć.

06. 07. 2021. u 12:11

NADLEŽNE inspekcije Pirotskog okruga, uz ostalo redovno kontrolišu primenu protivepidemijskih mera.

Foto: V.Ć.

Prema rečima Leposave Veljković, šefa ove inspekcijske službe tokom minulog kvartala primena mera kontrolisana je u ugostiteljskim objektima, kafanama, kafićima, objektima brze hrane, poslastičarama, proizvodnju i promet hrane.

Kontrolisani su i obejkti kolektivne ishrane, vodovod, kuhinje u vrtićima, bolnička kuhinja i objekti socijalne zaštite. U svim kontrolama napisano je i naplaćeno 40 prekršajnih naloga od po 5.000 dinara, a podnete su i tri prekršajne prijave, zbog nepoštovanja protivepideijskih mera koje su u tom trenutku bile propisane.

Inspekcija rada na čijem je čelu Aleksandar Popović, u minulom kvartalu imala je 215 nadzora iz oblasti bezbednosti na radu, kao i iz oblasti radnh odnosa. Istovremeno je obavila i 28 nadzora u kontroli sprečavanja širenja epidemije kovid 19. Tokom kontrola otkriveno je 15 neprijavljenih radnika, čiji su poslodavci odmah odlučili da ih prijave na socijalno i penzijsko osiguranje, dok je zbog nedovoljne zaštite na radu podneto 19 prekršajnih prijava.

Odsek Sanitarnog nadzora imao je 1.141 kontrolu, među kojima je 110 redovnih, tri kontrolne, 86 terenske, i 940 kancelarijske tokom kojih su izdavana rešenja o izolaciji , odnosno karantinu u kućnim uslovima, osobama koje su bile u kontaktnu sa zaraženima.

Druge inspekcije poput tržišne, kontrolisale su poštovanje propisa u oblasti prometa dezinfekcinih srdstava i zaštitnog medicinskog materijala.

Šumarsko lovna inspekcija, zaplenila je 39 kubika ogrevnog drveta i podnela 34 prijave zbog bespravne seče šuma.

Pogledajte više