TRI MILIONA ZA NAJUGROŽENIJE: Novi Sad uputio pomoć porodicama u Kostajnici čije kuće je oštetio zemljotres

J.S.

06. 07. 2021. u 10:13

POMOĆNICI gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković i Stanko Ljubičić i sekretar novosadskog Crvenog krsta Dragan Lazić posetili su Kostajnicu kojoj je Grad Novi Sad obezbedio donatorska sredstva za sanaciju posledica zemljotresa koji je ovu opštinu zadesio krajem 2020. godine.

FOTO: Grad Novi Sad

Sredstva u iznosu od tri miliona dinara za 35 korisnika koji su u Kostajnici krajem prošle godine pretrpeli štetu od zemljotresa, obezbeđena su na osnovu Zaključka gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a Crvenom krstu Novog Sada je poverena realizacija ove visokohumanitarne aktivnosti.

FOTO: Grad Novi Sad

 

- Veoma mi je drago što je Grad Novi Sad doprineo da situacija u Kostajnici, koju je nažalost pogodio zemljotres, krene da se poboljšava. Naš grad poznat je po tome da uvek pomogne onima kojima je potrebno, da pruži ruku prijateljstva gradovima i ljudima koje zadesi nezgoda. Tako je učinjeno i ovog puta za ljude u Kostajnici, gde sam se na licu mesta uverio da je pomoć otišla u prave ruke. Iskazana je velika zahvalnost Gradinačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, koji je uvek spreman da nađe način, a ne opravdanje, jer samo tako možemo raditi u interesu naših sugrađana – rekao je Stojković.

U znak zahvalnosti, Crveni krst Republike Srpske uručio je plakete predstavnicima Novog Sada za razvijanje saradnje, jačanje uloge organizacije Crvenog krsta Srpske, unapređenje metoda i sadržaja rada i ostvarivanje zadataka koji su od interesa za rad ove humanitarne organizacije u celini.

Pogledajte više