APEL EPIDEMIOLOGA PIROTSKOG OKRUGA: Vakcinišite se, kako bi se izbegao novi talas epidemije

V. Ć.

05. 07. 2021. u 13:57

UPRKOS činjenici da se poslednjih nedelja slučajevi kovid 19 javljaju sporadično, epidemiolozi pirotskog ZZJZ apeluju na građane da se tokom jula i avgusta vakcinišu, kako bi se izbegao novi talas epidemije.

Foto: V. Ć.

Za kolektivni imunitet potrebno je bar 70 odsto vakcinisane populacije-poručuju lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ.
Posle dve nedelje bez pozitivnih slučajeva, u petak 2. jula registrovana su dva novoobolelih građana, dok sledećeg dana nije bilo novih slučajeva zaraze. Od početka epidemije na području okruga laboratorijski je potvrđeno 5.848 sluačjeva kovida, dok je od posledica zaraze preminulo 254 osoba u okrugu-navode u ZZJZ i konsattuju da u  Opštoj bolnici u Pirotu trenutno nema ni jednog pacijenta  sumnjivog na kovid. Kućna izolacija naložena je za 4 osobe. Epidemiološka situacija u Pirotu, Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici procenjuje se kao povoljna. Potrebno je naredna dva meseca povećati obuhvat vakcinacije na 70 odsto. Vakcina ima dovoljno-navode lekari ZZJZ u Pirotu.

Pogledajte više