DVA NOVA VRTIĆA: U Loznici i Merošini još 350 mesta za najmlađe

B.B.

29. 06. 2021. u 20:38

LOZNICA i Merošina dobiće dva nova vrtića, u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, potpisao je ugovore o izvođenju radova i finansiranju izgradnje predškolskih ustanova sa predstavnicima ovih gradova.

Foto: Ministarstvo

- Izgradnjom nove predškolske ustanove u Loznici biće obezbeđeno 270 novih mesta, dok će Merošina dobiti objekat sa 80 raspoloživih mesta - rekao je ministar Ružić. - Ukupna predviđena vrednost radova u ove dve opštine više od 165 miliona dinara.

Naš zajednički cilj da je deci obezbedimo što bolje uslove za rad i boravak dece u vrtićima.


Radovi na izgradnji oba objekta trebalo bi da budu završeni u roku od 12 meseci od početka gradnje. Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja se realizuje uz pomoć zajma Svetske banke, čiji je iznos 47 miliona evra.

Cilj Projekta je unapređivanje kvaliteta predškolskog sistema, sa posebnim naglaskom na povećanje dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja deci iz društveno osetljivih grupa, podrazumeva izgradnju novih ili dogradnju postojećih vrtića u 35 gradova u Srbiji.
 

Pogledajte više