VIDOVDANSKI VAŠAR U LOZNICI: Tradicionalnoj manifestaciji se vratio stari sjaj (FOTO)

V.Mitrić

28. 06. 2021. u 21:43

VIDOVDANSKI vašar u Loznici, koji ima dugu tradiciju, ove godine je, i po posetiocima i po onima koji prodaju robu ili pružaju neke od mnogih usluga, kao u stara dobra vremena, ni po čemu se ne može da poredi sa prošlogodišnjim, koji je, zbog pandemije korona virusa, bio jako slab, kaže Janko Aleksić,direktor JKP „Naš dom“,koje organizuje ovo tradicionalno saborovanje ljudi ovog kraja, ali i posetilica iz raznih dela Srbije i bratske Republike Srpske.

Foto: V.Mitrić

Od nezaboravnih liciderskih proizvoda do razne konfekcije, obuće, alata za domaćinstvo, zabavnih parkova,tu je i vašarsko pečenje, koje,u nedostatku bolje opreme,raslađuje ventilator.

Prodaje se i nameštaj,služe hladna pića, voće,sladoled, slatka vuna.Vašar traje više od tri dana.Samo do juče posetilo ga najmanje pet hiljada ljudi.

-Uželeli smo se druženja i da se vidimo sa ljudima,koje nismo dugo videli,a ovo je prava prilika -kaže Željko Lukić iz Runjana, kod Loznica. -Sve je kao nekad.Uživamo.

Cene robe su,kako kaže Milan Knežević, prilagođene džepu običnih ljudi, a oni koji „zaglave“ pod šatrama dobro će da plate,jer su cene veće od kafanskih.

- Mislim da se vašaru vraća sjaj,onaj koji je bio na Lagatoru, gde nije bio ovako moderno sređen prostor, ali je bilo raznih sadržaja,među kojima su neki isčezli.

- Ipak, „Naš dom“ je uspeo da saboranje bude za „desetku“.

Nadam se da će tako da bude i za Gospojinu.

Pogledajte više