ANA BRNABIĆ PREDLOŽENA ZA "VIDOVDANSKU NAGRADU": Odbornici u Kruševcu odlučuju o predlogu da premijerka dobije najveće priznanje grada

S. BABOVIĆ

21. 06. 2021. u 21:14

ANA Brnabić predsednica Vlade Republike Srbije predložena je za dobitnika najvećeg priznanja grada Kruševca-Vidovdanske nagrade, odlučeno je na sednici Komisije za kadrovska i administrativna pitanja, čiji će predlog odbornici razmatrati na 8.sednici Skupštine grada 25.juna.

D. Balšić

Kako je navedeno u obraaloženju predloga, Ana Brnabić je od 2016. godine, prvo kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave,a zatim i kao premijerka “inicirala i koordinirala realizaciju brojnih aktivnosti Vlade, koje su za rezultat imale stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijena i olakšale rad privrede na teritoriji cele Republike, a time i privrednika Kruševca”.

Reforma i digitalizacija javne uprave,uvođenje elektronske uprave neke su od uvedenih novina,koje su značajno pomogle ukupnom rastu industrijske prouzvodnje, privlačenju investicija, otvaranju novih radnih mesta, a u slučaju Kruševca,kako je predočeno, nezaposlenosti koja je na minimunumu i iznosi 7 posto.

NOVO PRIZNANjE POVODOM JUBILEJA

ZA priznanje “Zahvalnica grada Kruševca”,koja će se dodeliti specijalno povodom 650 godina od osnivanja grada Kruševca čak je 100 dobitnika. Među njima su i priznanja koje će biti poshumno biti dodeljene, poput zahvalnice Patrijarhu Pavlu i Patrijarhu Irineju,književniku Dobrici Ćosiću, slikaru Miliću od Mačve,zatom, Momiru Bradiću,Borisavu Bori Mihailoviću,glumcima, rođenim Kruševljanima:Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, Miodragu Petroviću-Čkalji, Radmili Savićević, Tašku Načiću, Mihajlu Bati Paskaljeviću.

- Zahvaljujući pravovremenom i bezrezervnom zalaganju i neprekidnom predanom radu na čelu Vlade Republike Srbije, a naročito na iskazanoj brizi i hrabrosti u toku trajanja epidemije KOVID-19 i vanrednog stanja, pravovremenim odlukama pomogla je privredu Republike Srbije i Grada Kruševca i omogućila kontinuiran i neometan rad, tako da kruševačka privreda u protekloj godini beleži najbolje rezultate-navodi se u predlogu Komisije.-Grad Kruševac i privrednici Kruševca ostvaruju uspešnu saradnju sa Vladom, koja je naročito intenzivirana u vreme pandemije. Ana Brnabić, kao predsednica Vlade, svojim radom dala je doprinos stvaranju povoljnih uslova za poslovanje i razvoj privrede Grada Kruševca i realizaciju mera podrške privrednicima u toku trajanja pandemije.

Kako se navodi dalje, saradnja lokalne samouprave sa Vladom je “na najvišem nivou i ostvaru se realizacijom brojnih projekata koji se zajednički finansiraju sredstvima Grada Kurševca i nadležnih mnistarstava u razlitičim oblastima,”ne samo u domenu izgradnje infrastrukture,već i u ekologiji,poljopvredi,turizmu i drugim sferama društvenog života”.

Na 8. sednici Skupštine grada očekuje se da budu usvojeni predlozi i o drugim javnim priznanjima koje će biti po tradiciji,uručene na svečanoj sednici parlamenta na Vidovdan 27.juna,kada Kruševac obeležava Dan grada i 650 godina postojanja.Predloženo je da Vidovdanska plaketa pripadne Klubu privrednika, Zoranu Drobnjaku direktoru JP “Putevi Srbije”, Centru za socijalni rad Kruševac, Oliveru Oliju Tomiću treneru i karatisti(posthumno), Mići Mićiću, dugogodišnjem gradonačelniku Bijeljine. Za dobitnike Vidovdanske pohvale predloženo je 15 kandidata.

Pogledajte više