ZA PRAZNIK DOBILI VIDEO NADZOR I PATROLNI ČAMAC: U Kikindi obeležen Dan policje i MUP-a

R. Š.

21. 06. 2021. u 18:54

SVEČANOM akademijom, defileom vozila i predstavljanjem građanima složenih interevencija kroz nekoliko pokaznih vežbi, Policijska uprava u Kikindi je obeležila Dan policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: R. Š.

U Ulici Branka Vujina građani su mogli dab vide i novi patrolni čamac, koji je policija dobila od opštine Kanjiža, a koristiće se, prevashodno, za potrage na reci Tisi.

Foto: R. Š.

Pre toga u zgradi Policijske uprave predstavljen je projekat video nadzora u Kikindi pod nazivom "Smart city" i najavljeno da će 30 kamera biti postavljeno na 12 ključnih lokacija u ovom gradu, najvećem u Severnobanatskom okrugu. Ovaj sistem realizovan je u saradnji sa kikindskom lokalnom samoupravom.

- Imamo trend smanjenja broja izvršenih krivičnih dela i prekršaja. Manje je i imovinskih delikata, a nastavili smo odlučnu borbu protiv narkomanije – rekao je načelnik PU Dušan Glišin.

Foto: R. Š.

Prethodno su u zgradi PU, u ulici braće Tatića, položeni venci na spomen ploču policajcima koji su izgubili živote na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine.

Pogledajte više