BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA: Sutra u Kikindi predstavljanje fonoteka

Rada Šegrt 19. 06. 2021. u 16:50

KULTURNI centar “Kikinda” organizuje prvu berzu gramofonskih ploča u ovom gradu, koja će biti održana sutra.

Foto: R. Š.

Tada će zaljubljenici u muziku, ali oni koji su je slušali sa ovih starih, mlađim generacijama skoro nepoznatih nosača zvuka, ili to još čine, na “berzi vinila” moći da predstave svoje fonoteke. Prvi put će imati mogućnost ne samo da javnosti predstave svoje muzičke kolekcije, već i da, eventualno, prodaju ploče koje im više ne trebaju, da kupuju ili menjaju ove, kako neki kažu, neprevaziđene nosače zvuka.

- Pozivamo kolekcionare, muzičare i sve zainteresovane da se prijave i učestvuju u prvoj berzi gramofonskih ploča u našem gradu. Sve informacije mogu dobiti telefonom: 064 8688 346 – navodi Marko Markovljev, urednik programa u Kulturnom centru.

Foto: R. Š.

Za izlagače, ljubitelje muzike koji je slušaju sa gramofona i vole da čuju pucketanje velikih, “long plej” ili LP ploča, ili, pak, malih ili singl ploča, a koji su spremni da predstave svoje zbirke, obezbeđeni su stolovi i stolice. “Berza vinila” održaće se na platou ispred Kulturnog centra. Bilo je planirano da “berza vinila” bude održana u subotu, 19. juna, ali se isti događaj istog dana održava u Novom Sadu, pa su Kikinžani svoju berzui odložili za jedan dan.

Pogledajte više