ZA EFIKASNIJI RAD: Grad Sombor podelio opremu saobraćajnoj policiji

J. L.

15. 06. 2021. u 21:23

SAVET za bezbednost saobraćaja u Somboru, na čijem je čelu gradonačelnik Antonio Ratković, dodelio je danas opremu za uviđaj saobraćajnih nezgoda Policijskoj upravi u ovom gradu.

Foto: Grad Sombor

Oprema se sastoji iz nesesera za obezbeđenje mesta nesreće i opreme za uviđaj saobraćajne nezgode, dva prenosna led reflektora, pokretnog led reflektora i 18 ručnih lampi.

- Drago mi je da smo već u ovom prvom delu godine uspeli da nabavimo opremu. Siguran sam da ćemo i u narednim godinama obezbeđivati sredstva za opremanje Policijske uprave – istakao je gradonačelnik Antonio Ratković dodajući da je cilj Saveta bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a pogotovo najmlađih. - Za vikend smo postavili brzinske displeje na dve lokacije, na koje građani pozitivno reaguju i, što je najvažnije, uverili smo se da poštuju ograničenje brzine. Ovi displeji upravo služe, da bi i mi kao Savet što više delovali preventivno, a ne represivno.

Ratković očekuje da u narednom periodu kamere budu puštene u rad, što je takođe jedna mera koja je započeta na inicijativu Saveta.

- Saobraćaj je posebno značajan segment rada i u ovoj oblasti sprovodimo brojne preventivne i represivne aktivnosti koje imaju za cilj zaštitu života naših građana. Da bi bili efikasni u svom radu, postigli postavljene ciljeve, moramo da imamo adekvatnu materijalno-tehničku opremu. Stoga je od posebnog značaja ova odluka Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, koja predstavlja jednu u nizu tako donetih odluka, da se dodatno finansira opremanje naše policije – naglasio je Dmitrašinović. -. Konkretno reč je o savremenim uređajima koje ćemo koristiti kod uviđaja teških krivičnih dela iz oblasti saobraćaja kji će značajno doprineti efikasnosti i efektivnosti našeg rada.

Pogledajte više