OLIMPIJSKI DUH NADJAČAO PANDEMIJU: U Novom Sadu predstavljena knjiga Dobrivoja Antonića „Novosadski olimpijci“

J.SIMIĆ

15. 06. 2021. u 18:03

U PRISUSTVU brojnih proslavljenih sportista i paraolimpijaca, danas je u Svečanim salonimlja na petrovaradinskoj tvrđavi promovisana knjiga „Novosadski olimpijci“ autora Dobrivoja Antonića.

FOTO: Grad Novi Sad

Reč je o izdanju Asocijacije sportskih veterana iz Novog Sada, koje govori o 121 novosadskom olimpijcu, o onima koji su učestvovali na Igrama od 1896. godine do 2016. i postigli sjajne rezultate.

Prisutnima na promociji knjige, obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Asocijacije sportskih veterana Zoran Pančić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, recezent knjige Đorđe Perišić i autor knjige Antonić.

- Ovaj događaj je svojevrsna najava onoga što nas čeka krajem sedmog meseca, odnosno početka Olimpijskih igara, po kojima se nekad i vreme računalo. Olimpijski duh jači je i od pandemije i svih izazova savremenog čovečanstava. - rekao je Vučević i čestitao autoru,a Božidaru Maljkoviću poručio je da povede, do sada, najjači srpski tim u Tokio,da pobeđuju gde god mogu, a da iz poraza nauče kako da budu jači.

Dobrivoje Antonić kazao je da je radni i životni vek proveo u Novom Sadu, u sportu, pa je tako i nastala knjiga „Novosadski olimpijci“.

- Nju su zapravo uspesima ispisali novosadski olimpijci, a ja sam ih samo zabeležio. Zajednička nam je obaveza da je dopunjujemo svake četiri godine, i to zajedno, oni koji se takmiče, koji pišu i koji podržavaju – istakao je Antonić.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković izjavio je da su Novi Sad i njegov gradonačelnik poznati po tome što prepoznaju višedimenzionalni značaj sporta za društvo.

- Ja vidim ogroman potencijal u višenacionalnom Novom Sadu, jer tu su najzdravija i najčvršća deca. Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić je iz Bačke – poručio je Maljković.

Pogledajte više