SVEČANI PRIJEM ZA OMLADINCE: Gradonačelnik Šapca primio mlade rukometaše "Metaloplastike"

V. Mitrić

05. 06. 2021. u 23:26

GRADONAČELNIK Šapca svečano je ugostio rukometaše "Metaloplastike", najmlađu takmičarsku generaciju ovog kluba, dečake 2008. i 2009. godište, predsednika kluba, Branislava Đurkovića, direktora kluba Slavišu Stojinovića, i trenere Željka Jokića i Miloša Mitrovića. Ovi dečaci starosti 12 i 13 godina osvojili su prvo mesto na državnom prvenstvu.

Foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić čestitao je na uspehu mladim rukometašima "Metaloplastike" i istakao da je san svakog igrača osvajanje šampionata svoje zemlje, a ovaj pehar sija naročitim sjajem, jer se na njega čekalo punih 30 godina.

- Rukometni klub ,,Metaloplastika“, sa tradicijom dužom od 60 godina, klub je od posebnog interesa za naš grad. Rukometaši uz ostale klubove nose krunu razvoja šabačkog sporta. Siguran sam da Grad Šabac ulaganjem u sport krupnim koracima ide ka Gradu budućnosti. Trudićemo se da ovim mladim dečacima napravimo što bolje uslove za rad da i u narednom periodu postižu odlične rezultate. Želja nam je da se ,,Metaloplastika“ vrati na stare staze slave i da za nju igraju neki novi ,,rukometni vanzemaljci - rekao je gradonačelnik Pajić.

Slaviša Stojinović, predsednik kluba ,,Metaloplastika” zahvalio se gradonačelniku na prijemu i podršci koju Grad Šabac pruža RK ,,Metaloplastika”.

- Jedan veliki trud i rad ovih dečaka sa svojim trenerima dao je odličan rezultat. Po ko zna koji put se utvrdilo da je ulaganje u mlade prava stvar i tu nema drugog rezultata osim uspeha. Preko 50 ekipa učestvovalo je na takmičenju i najboljih 12 ekipa se izborila za učešće na završnom takmičenju. To još više daje na značaju uspehu ovih dečaka i siguran sam da će oni nastaviti da marljivim radom i u budućnosti postižu dobre rezultate. Nadam se da će u nekoj daljoj budućnosti biti okosnica prvog tima ,,Metaloplastike” jer nam je to i cilj - rekao je Slaviša Stojinović.

Željko Jokić, trener RK ,,Metaloplastika” kazao je da čim se formirala ova grupa dečaka 2008. i 2009. godište da su pokazali da će biti drugačiji.

- Dečaci su veoma radni i stalno se druže, bez obzira jesu li na treningu ili ne. Veoma su borbeni, što je izuzetno bitno za ovaj sport. Čim smo počeli da ih treniramo, oni su već pokazivali da će biti šampioni. Na takmičenju su bili dominantni i pobedili su u sve četiri utakmice sa velikom razlikom u finalu- kazao je Željko Jokić.

Rukometaš Stefan Stojinović rekao je da je izvanredan osećaj osvojiti šampionat svoje zemlje.

- Nije bilo lako pripremati se. Trenirali smo naporno, ali je prelep osećaj ostvariti ovako veliki uspeh. Rukomet je za mene život i jedna velika emocija. Pozvao bih svoje vršnjake da dođu na trening, pa ako im se svidi, da ostanu - rekao je Stefan Stojinović.

Svečanom prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i Mile Isaković, savetnik gradonačelnika za sport i sportsku infrastrukturu i Marko Panović, član Gradskog veća za sport.

Pogledajte više