ZRENJANIN - VRATIO SE OSMEH: Maturanti plesali u centru (FOTO)

B. Grujić

04. 06. 2021. u 22:43

TRADICIONALNI ples maturanata, manifestacija koju grad Zrenjanin organizuje na kraju svake školske godine, održan je na Trgu slobode po četrnaesti put, a plesali su učenici završnih razreda svih devet gradskih srednjih škola, u prisustvu njihovih roditelja, prijatelja, profesora i predstavnika lokalne samouprave.

Foto: Grad Zrenjanin

Centralni gradaki trg je simbolično prošaran bojama nacionalne zastave, jer su devojke i mladići plesali u plavim i belim majicama, a svi su u rukama, kao rekvizite za igru, imali crvene kišobrane. 

- Vratio se osmeh, nakon godinu dana u centru Zrrnjanina organizuju se gradske manifestacije, a današnja slika sa trga jedna od najlepših koju šaljemo iz Evropskog grada sporta - pozdravljajući maturante - poručio je gradonačelnik Simo Salapura.

Tradicionalni kadril plesalo je više stotina maturanata koji su okončali školovanje u specifičnim uslovima, prošle godine delimično u uslovima vanrednog stanja u zemlji, a ove u potpunosti u kombinovanom režimu nastave, ali ih sve to nije sputalo da na najlepši način obeleže završetak važnog životnog razdoblja. 

Pogledajte više