BUDŽET ĆUPRIJE: Deficit obezbeđuju kod poslovnih banaka

Z. Gligorijević

04. 06. 2021. u 22:35

BUDžETSKI deficit od 24,2 miliona dinara biće obezbeđen kod poslovnih banaka, a sredstva će biti usmerena za finansiranje kapitalnih investicija, odlučilo je danas Opštinsko veće Ćuprije prilikom razmatranja odluke o izmenama i dopunama budžeta za tekuću godinu.

Foto: SO Ćuprija

Prihvaćeno je i da se Skupštini opštine, kao osnivaču, prenese pravo korišćenja objekata Sportski centar „Ada“ i Centar za socijalni rad. Reč je o infrastrukturnim objektima na kompleksu gradskog bazena i zgradi koju je Centar za socijalni rad i dosad koristio.

Usvojen je i predlog o izradi planske dokumentacije i podržani planovi detaljne regulacije groblja u Jovcu, Isakovu, Vlaškoj, Virinu i Ostrikovcu.

Dejan Ristić, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Ravno 2014“ upoznao je članove Opštinskog veća da je neophodno fabriku „SMP automotive“, čija je izgradnja pri kraju, priključiti na gradski vodovod, što podrazumeva izgradnju posebnog rezervoara sa crpilištem i novi cevovod. On je izneo i minimalne korekcije cenovnika, jer je došlo do poskupljenja građevinskog materijala.

Pogledajte više